Lansering av rapporter om unge med funksjonsnedsettelser i arbeidslivet.

I går lanserte Unge Funksjonshemmede rapportene «Ufør og arbeidsdyktig – er det en mulighet?» og «Mange bekker små», under et frokostmøte på Kulturhuset i Oslo. 

Temaet for frokostmøtet var «Unge utenfor arbeidslivet – hvordan bryte barrierene?». Hvor er hindringene som gjør at unge funksjonshemmede ikke kan delta i arbeidslivet på lik linje med andre, og hvordan bryter vi barrierer og skaper er arbeidsliv for alle?
 
Med utgangspunkt i at ungdomsledigheten øker og at konkurransen om å få en fot innenfor arbeidslivet bare blir tøffere, er det nå mer krevende enn på lenge for unge med funksjonsnedsettelser og kroniske sykdommer å komme inn i arbeidslivet.
Kostnadene for dette er store, både for samfunnet og den enkelte.

Under frokostmøtet hadde filmen «Unge tanker om arbeidslivet» premiere. Filmen er laget av Snøball på bestilling fra Unge Funksjonshemmede, med støtte fra Extrastiftelsen.
I filmen møter man tre unge med funksjonsnedsettelser, og høre deres tanker om arbeidsliv og tilrettelegging.

Etter Torunn Brandvold, styremedlem i Unge Funksjonshemmede, hadde lagt frem rapportene var det tid for paneldebatt. Deltagerne var fra Høyre, Arbeiderpartiet, Sosialistisk venstreparti, Virke og YS. Her ble det debattert hvordan politikere og næringsliv ser på problemstillingene, hva de tenker er de største barrierene og ikke minst hvordan disse kan brytes.
Mer om rapportene, video av frokostmøtet og andre tips til arbeidssøkere og arbeidsgivere kan leses på Unge Funksjonshemmedes hjemmeside: http://www.ungefunksjonshemmede.no/nyheter/vi-vil-at-flere-skal-faa-delta