Trimdamene fra Alta

Damene i Finnmark Fylkeslag og Alta Lokallag holder seg i form! I november 2014 startet to av oss å gå tur, én gang per uke.

Et par timer hver gang, i frost ned til 25 minusgrader, snøfokk, stille. Ut på tur – aldri sur! Senere er også to andre blitt med.

 

I mai dro tre av oss til Italia. Her gikk vi først Cinque Terre. Dette er en gåtur mellom fem byer i Nord-Italia, hvor det ikke finnes bilvei – derimot 5000 trappetrinn! Her var det mange tunge steg, med god stigning…

Vi avsluttet med tre dager i Roma, der vi gikk fra severdighet til severdighet. Vi gikk i timevis på brostein, så beina fikk virkelig kjørt seg.

 

Og nå er vi i gang med Alta 10-toppers, som består av 10 merkede turstier til flotte utsiktspunkt i og rundt Alta. Dette er et turopplegg i regi av Alta kommune i samarbeid med flere idrettslag og foreninger, som et ledd i kommunens satsing på bedre folkehelse. Vi henger med så godt vi kan, selv om ikke alle er like spreke.

Les mer i fibromyalgibladet 3/15