TOPIMAX MOT FIBROMYALGI?

Hvis du har prøvd de vanligste medikamentene for behandling av Fibromyalgi og ingen av dem bedret symptomene, er det gode nyheter i horisonten om et annet medikament som blir tatt i bruk mot Fibromyalgi.

Topimax ble opprinnelig laget for et annet formål: som krampedempende legemiddel i 1979 for å behandle epilepsi. Det har nå vist resultater i en klinisk studie for behandling av fibromyalgi. Legemiddelet ble også godkjent av Food and Drug Administration (FDA) i USA som et vekttapmedikament i 2012.

Vedlagt finner du en nærmere beskrivelse av legemiddelet samt annen bakgrunnsinformasjon av Bailey Farstad, medlem av NFFs fagråd.

Topimax.pdf 56,33 kB

Hvis du ikke er fornøyd med dine nåværende medisiner for fibromyalgi, bør du diskutere flere alternativer med fastlegen din. Se gjerne mer informasjon om Topimax (virkestoff Topiramat):

Oslo universitetssykehus om Topimax

Felleskatalogen om Topimax