FAGKONFERANSEN 2014

Vi har gleden av å ønske medlemmer og andre hjertelig velkommen til Fagkonferanse om fibromyalgi lørdag 15. mars 2014 i Asker utenfor Oslo. Program og info om påmelding finner du her.

Fagkonferansen 15. mars har følgende spennende, eksterne foredragsholdere:

Smerte og FM v/forsker dr. med. Egil Andreas Fors , overlege på St.Olavs hospital, Smertesenteret

Cytokinet IL-8 og FM v/forsker og smertelege Diana Kadetoff, Karolinska Instituttet og Aleris i Sverige

Ernæring og FM v/klinisk ernæringsfysiolog Ingerid Øvreås, Oslo Universitetssykehus, ME/CFS-senteret

Hvem vinner til slutt? Humoristisk avslutning v/Kjetil Kristoffersen, idèmaker og gründer

 

Vedlagt er program

Påmelding skjer ved innbetaling til konto 4760 15 41560 senest innen 1. mars. Priser er kr 400,- uten lunsj eller kr 550,- m/lunsj. Lunsjen er kl 12.00 – 13.00.

Fagkonferansen starter med registrering fra kl 11.30 til 13.00 og avsluttes kl 18.00. Vi kan glede deltakerne med pausegym ved Eli Jørgensen, fylkesleder i Oppland og triminstruktør på NFFs Helsereise.

Litt om foredragsholderne: 

Egil A. Fors er forfatter av boken om temaet "Smerte" fra 2013 som utgis av Universitetsforlagets serie "Hva om". Han vil omtale smerter som personer med fibromyalgi opplever. I motsetning til det noen kanskje tror, er det sjeldent at smerter hovedsakelig har psykiske årsaker.

Diana Kadetoff disputerte på Neurovitenskap v/Karolinska Instituttet i Sverige i 2013 og rapporterte om for høye verdier av interleukinet 8 i ryggmargsvæsken til FM-pasienter. Dette antyder at FM kan være en betennelse i sentralnervesystemet. Hun er omtalt i bl.a. det svenske Aftonbladet og NRK.no https://fibromyalgi.no/Nyheter/IL-8-interleukin-8

Ingerid Øvreås er spesialist på kosthold ved ME/CFS, Aker sykehus. Dette kostholdet kan også være relevant for mange med fibromyalgi. Det vil bli anledning til å stille spørsmål.

Kjetil Kristoffersen er den lovende fotballspilleren som ikke lot seg knekke da han måtte legge opp på grunn av skade 22 år gammel, og skapte senere Norges største foredragssuksess med svensken Lasse Gustavsson. Han har også bakgrunn som hovedtrener i fotball for Eik Tønsberg og Ørn Horten. Et inspirerende foredrag av en ydmyk, direkte og reflektert idémaker. 

VELKOMMEN TIL FAGKONFERANSEN, ALLE ER VELKOMMEN

– MEDLEMMER OG ANDRE!