Fagkonferansen 2013

Vi har gleden av å ønske medlemmer og andre hjertelig velkommen til Fagkonferanse om fibromyalgi lørdag 9. mars 2013 i Drammen. Program og info om påmelding finner du her.

Fagkonferansen 9. mars har følgende spennende, eksterne foredragsholdere:

– Ny behandlingsmetode for smerter ved FM v/Asbjørn J. Fagerlund, cand.psykol og forsker ved Smerteavdelingen UNN (Universitetetssykehuset Nord-Norge), Ph.D-stipendiat ved Det Helsevitenskapelige Fakultet, UiT (Universitetet i Tromsø).

– Lekk tarm v/Arnold Berstad, professor v/Unger Vetlesens forskningsintitutt v/Louisenberg Diakonale sykehus.

– Finurligheter i hverdagen v/Dag Evjenth, poet og forfatter.

 

DET VIL BLI EN ENDRING I PROGRAMMET PÅ REKKEFØLGEN AV FOREDRAGSHOLDERNE:

Konferansen vil starte med LEKK TARM v/Arnold Berstad, deretter om NY BEHANDLINGSMETODE FOR SMERTER VED FM v/Asjøbrn J. Fagerlund.

 

Vedlagt er program

Program 2013.pdf 58,12 kB

Påmelding skjer ved innbetaling til konto 4760 15 41560 senest innen 28. februar. Priser er kr 350,- uten lunsj eller kr 525,- m/lunsj. Lunsjen er kl 12.00 – 13.00.

Fagkonferansen starter med registrering fra kl 11.30 til 13.00 og avsluttes kl 18.00. Vi kan glede deltakerne med pausegym ved Eli Jørgensen, fylkesleder i Oppland og triminstruktør på NFFs Helsereise.

Litt om foredragsholderne
– Asbjørn J. Fagerlund forsker på ny behandlingsmetode for smerter ved fibromyalgi. Metoden heter Transcranial Direct Current Stimulation (tDCS) og virker ved at man endrer måten områder i hjernen behandler smertesignaler på. Universitetssykehuset bruker også avanserte hjerneavbildingsteknikker for å avdekke hvordan tDCS virker i hjernen.

– Arnold Berstad mener at hele symptomkomplekset til fibromyalgi, irritabel tarm, muskel-/skjelettsmerter og kronisk tretthet kan ha med forstyrrelser i bakteriefloraen i tarmen å gjøre. Den tidligere prisbelønnede professoren har ca 550 publikasjoner bak seg. I 2011 fikk han Humanprisen for sin mangeårige innsats innen gastroenterologi.  Han har bl.a. veiledet mange doktorander og de siste årene forsket på matoverfølsomhet. 

– Dag Evjent er tekstforfatter, poet og forfatter av flere bøker. I 2006-2009 skrev han spalten "Dag i dag " i Aftenpostens aftenutgave. Sammen med Jon Ruder utviklet Evjenth konsept og manus til situasjonskomedien "Bot og bedring" på TV2 1996-1998. Dag har en egen evne til å se finurligheter i hverdagen og besitter en elegant formuleringsevne. 

VELKOMMEN TIL FAGKONFERANSEN, ALLE ER VELKOMMEN – MEDLEMMER OG ALLE ANDRE!