pH-verdi og helse

Kan en spesiell analyse av blodet avdekke langt flere sykdommer og på et tidligere tidspunkt enn en vanlig blodprøve?

Er ubalanse i kroppens syre/base-balanse felles årsak til en rekke sykdommer som gir ulike symptomer?

Dette var temaer som homøopat, akupunktør og mikroskopist Reidun Bøhn tar opp i en artikkel i NFFs medlemsblad nr 2/2010. Den tradisjonelle legestanden har foreløpig dessverre begrenset tilbud til pasienter med fibromyalgi. Årsak til og kur av sykdommen er fortsatt et mysterium.

Iht Reidun Bøhn har miljøet til cellene nesten alt å si for helsen. Om kroppen inneholder for mye syre, lagres syreoverskuddet i bindevev, fett og muskler i påvente av at eliminasjonskanalene skal få tid til å kvitte seg med det. Vanlige blodprøver fokuserer på antallet hvite og røde blodlegemer. Den spesielle blodanalysen som mikroskopister foretar, fokuserer i tillegg på blodcellenes kvalitet og væsken blodcellene svømmer i. I analysen forstørres blodet 28.000 ganger og man kan se hvorvidt væsken inneholder parasitter, sopp og andre mikro-organismer som tarm-bakterier og mugg-sopp. Opphopning av disse avfallsstoffene er sykdomsfremkallende.

For mye syre gjør mennesket slapt og sykt både fysisk og psykisk. Siden det er livsnødvendig at blodet er lett basisk, kvitter kroppen seg med syreoverskuddet ved eliminering via urin, avføring, pust eller svette. Er overskuddet av syre for stort og/eller eliminasjonskanalene svekket, nøytraliserer kroppen syren ved å trekke magnesium ut fra muskulaturen, kalsium og kalium fra beinbygningen samt produserer bikarbonat. I tillegg lagres syreoverskuddet i bindevev, fett som produseres, muskler m.m.

En kropp med for mye syre må tilføres mye friskt vann, essenselle fettsyrer som nøytraliserer syre, samt grønnsaker – og da særlig grønne grønnsaker som inneholder klorofyll. Siden en sunn kropp skal bestå av 70{6701a37b2cb6470f3acbaaefa658c410e18c551aa8c0af5b0f6fbd5c406f6b80} vann, er det viktig å drikke 1 liter rent og friskt vann pr 20 – 25 kg kroppsvekt hver dag. Dette for å skille ut avfallsstoffer, rense celleplasmaet og gjøre kroppen mindre syreholdig.

Et sunnere kosthold inneholder minst mulig sukker, gjær, røyk, koffeinholdige drikker, alkohol, light-produkter, ferdigmat og raffinerte matvarer og mel, samt rødt kjøtt og meieriprodukter. Mosjon er viktig for å pumpe lymfesystemet rundt, da lymfene fjerner kroppens avfallsstoffer.

Reidun Bøhn stiller ingen diagnose og viser videre til lege ved uregelmessigheter.
Ønsker du å lese hele artikkelen? Ta kontakt med NFF på adm@fibromyalgi.no eller tlf 32 80 90 90.